Information


Beställningar & köpevillkor


Hur beställer man?

Lägg en order via epost: gunilla@ullmakeriet.se eller via telefon: 0706531959 När du har lagt en order får du en orderbektäftelse till dig via mail. Om du har lagt en order, men inte hört något från oss på fem arbetsdagar, ber vi dig att kontakta oss igen.

Priser

Alla priser är inklusive moms.

Frakt

Fraktkostnaden betalas av köparen. Upp till 2 kg skickas med posten. Paket över 2 kg skickas med Schenker. Vi skickar också mot postförskott om så önskas.

Leverans

OBS! Endast leveranser inom Sverige. Skall det det levereras utanför Sverige, kontakta oss innan du beställer.

Reklamationer

Om det skulle vara fel på någon vara måste du meddela oss inom 5 dagar. Därefter får du besked hur vi lättast skall hantera det. Om du har möjlighet så kan du ta en bild på skadan och skicka in via mail.

Reservation

Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar, tryckfel och prisjusteringar som sker utanför vår kontroll. Vi förbehåller oss rätten att ändra priset vid valutaförändringar, momsändringar eller annat som inträffar efter det att vi satt priset.


Mission & bakgrund


Ett levande hantverk!

Min mamma lärde mig spinna på 1980-talet. Då spann jag med fårull. För tio år sedan började spinna mer kontinuerligt. Nu spinner jag nästan varje dag!

Intresset för att spinna och tova blir allt större. Jag är handledare i flera studiecirklar. För att bli duktigt på att spinna, måste man öva...och öva...och öva!

Det finns många olika fibrer som kan spinnas. T ex hundhår från Samojed eller pudel. Alpackans ull är otroligt mjuk och lätt att spinna av. Angorakaniner ger ett lätt och fluffigt garn. Det finns också en massa "nya" och spännande fibrer som ramie, bambu, babykamel och silke. Många blandningar ger vackra garner som alpacka/silke eller babykamel/silke.

Jag har startat den här hemsidan för att jag vill inspirera till nya utmaningar! För mig är det viktigt att föra hantverket kring spinning och tovning vidare.

Hoppas att ni får en härlig spinnupplevelse!

- Gunilla Johansson,  Ullmakare